DVASRCA.COM
DVASRCA.COM
Stranica za promicanje krščanskih vrednota

ŠTO VAS OGRANIČAVA KORINĆANI (HRVATI)?

"Već vam otprije govorimo posve otvoreno, Korinćani! Naše je srce široko" (2 Kor 6,11). Pavao govori Crkvi koja ulazi u novo razdoblje. Imaju dobru i veličanstvenu prošlost, ali trpe kušnje i poteškoće.

 

Crkva u Korintu bila je puna onoga što je Pavao nazivao tjelesnošću – seksualnog nemorala, podjela – ali Pavao ih uvjerava da je njegovo srce širom otvoreno za njih.

Volim to. Pavao ih izaziva i želi ispraviti, ali isto tako čezne da vidi rast i zrelost u njima. U 12. retku kaže: "Nije vam tijesno u nama." Drugim riječima, govori im da nema ograničenja za njih i da svi mogu slobodno biti sto posto za Isusa.

Na isti način, ni mi ne smijemo biti ljudi male vjere, ograničavajući djelovanje Duha Svetog u našem životu. Pavao ide dalje i kaže u 12. retku: "… ali imate tijesan prostor za nas u svom srcu."

Što vas ograničava? Što vas zauzdava, čak vam je dosadno u vjeri? Zašto ne vidite eksploziju vjere i revnosti u svom životu?

Možda ste bili povrijeđeni – a tko nije? – i to vas sprečava da ne ulazite dublje u stvari Gospodnje.

Ali Riječ kaže: "Ja ću vam biti Otac, a vi ćete mi biti sinovi i kćeri" (2 Kor 6,18). Otac daje vodstvo i izgovara blagoslov nad vašim životom. On priziva velike stvari u vama i daje vam nasljedstvo.

"Budući da imamo ova obećanja, očistimo se, ljubljeni, od svake tjelesne i duševne ljage, i privedimo k savršenstvu svoju svetost u strahu Božjem" (2 Kor 7,1).

Kad uzimate obećanja Božja, možete imati obnovljeno zajedništvo s Kristom, što uzrokuje da hodate u strahopoštovanju i svetosti onako kako nikada ranije niste!

G. Wilkerson