www.dvasrca.com

Jeka Isusova - Echo of Yeshua

STRANICA ZA PROMICANJE KRŠĆANSKIH VREDNOTA

Moli, posti i čini /Jedan mladić i njegov rat

„Nadmoćno pobjeđujemo u onome koji nas uzljubi“ (Rim 8,37)

Bog te oružao. Obuci na se oklop pravednosti, prihvati kacigu spasenja te uzmi štit vjere i mač Duha. Stani na bojišnicu i budi ratnik Krista Kralja. Bori se za istinu! Bori se za dobro i budi dionikom konačne pobjede!

 

'Živio nekoć jedan mladić. Baš u vrijeme kada se skrasio - napravio i uredio kuću, završio školu, našao posao - zadesila ga je jedna nesreća, naime u njegovoj je zemlji započeo obrambeni rat.

Mladić više nije bio sretan i ispunjen, više nije mogao ni mirno spavati ali ne zato što su njegovu sobu obasjavali bljesci granata i rata što je bjesnio u njegovoj okolini već upravo zbog rata koji je vodio sam sa sobom, rat koji je vodio između svog srca i razuma.

Srce ga je vuklo za tim da ostane na svojoj rodnoj grudi i da je brani do smrti, a s druge strane razum ga je odvlačio od tog u samoj pomisli da bi mogao poginuti. Sve ga je to dovelo do granice ludila.

Odlučio je to riješiti time što će za savjet pitati najstarijeg čovjeka u selu koji je bio bogobojazan, mudar i pošten. Za tog starca se govorilo da nikad nije slagao niti pogriješio i baš to je dalo nadu ovom mladiću.

Čim je svanulo jutro mladić se uputio i došao u kuću tog starca. Upitao ga je: "Možete li mi
reći hoću li preživjeti rat ako ostanem ovdje?"

Nakon kratke šutnje starac reče: "Hoćeš mladiću, ako budeš ratovao preživjet ćeš."

Mladić se sav sretan vrati svojoj kući, napravi svoje zalihe hrane i nastavi život kao da uopće ne bjesni rat. Živio je tako čitava dva dana, a onda je ustrijeljen i to upravo dok je, zamisli ludosti, igrao nogomet ispred svoje kuće.

Kad je došao na nebo susreo se s onim starcem koji mu je prorokovao da neće umrijeti ako ostane i bude ratovao. Mladić je ljutito upitao starca: "Ti stari lažljivče zašto si mi rekao da neću umrijeti ako ostanem?"

A starac nakon kratke šutnje reče: "Sinko rekao sam ti da nećeš umrijeti ako budeš ratovao, ako se budeš borio, a ti si se opustio i prepustio životu kao i da ne bjesni rat."

Sjetimo se da smo i mi u ratu. U ratu protiv zla. Preživjet ćemo ako se budemo borili i ratovali, a ne se samo prepustili svakodnevnici i životu kao da i nije rat. Svaki put kada se stavljaš u priliku da sagriješiš, ti igraš 'utakmicu' usred rata.

Ubit će te!

Zato budi mudar i ratuj. Dobro ubija zlo! Bacaj atomske bombe dobra, moli, posti i čini. Da, moli, posti i čini.

Bog te oružao. Obuci na se oklop pravednosti, prihvati kacigu spasenja te uzmi štit vjere i mač Duha. Stani na bojišnicu i budi ratnik Krista Kralja. Bori se za istinu! Bori se za dobro i budi dionikom konačne pobjede!

„Nadmoćno pobjeđujemo u onome koji nas uzljubi“ (Rim 8,37)'

NEPOZNAT AUTOR