www.dvasrca.com

Jeka Isusova - Echo of Yeshua

STRANICA ZA PROMICANJE KRŠĆANSKIH VREDNOTA

HKD Sv. Jeronima, Mladen Lojkić "Masoni protiv Hrvatske"

VIDEO:

Na sedamnaestoj “Književnoj večeri četvrtkom” Hrvatskoga književnoga družtva Sv. Jeronima, održanoj 9. svibnja 2019., Mladen Lojkić održao je predavanje “Masoni protiv Hrvatske”. Prije skoro dva i pol mjeseca Lojkić je na istome mjestu održao predavanje “Doktrina i moć masonerije”, u kojem je govorio o podrietlu masona i o načinu njihova rada.

 

Tada su slušatelji mogli čuti, da netko i ne mora biti u formalnom smislu član neke masonske lože, a da opet u svijetu djeluje kao mason. Bit je u tome, pripada li čovjek Isusu Mesiji ili otpalom anđelu – Sotoni, koji zavodi Božja stvorenja i odvodi ih od Izvora života.

Na početku ovoga predavanja Lojkić je istaknuo, da je postojanje Hrvatske za masone najcrnja točka, iz tri razloga:

1.) Hrvati su neraskidivo povezani sa Svetom Stolicom;

2.) Hrvatska ima geopolitički položaj, u kojem se ukrštavaju putovi dobra i zla;

3.) jaki srpski lobi u Velikoj Britaniji, sjedištu masonstva, odakle potječe srpski hegemonizam u službi masonskoga Londona.

Masonstvo je nazočno i u Hrvatskoj.

U Habsburžku monarhiju, koje je Hrvatska bila dio, donio ga godine 1737. Franjo Lotarinžki, muž kraljice Marije Terezije Habsburžko-Lotarinžke.

Prvi masoni u Hrvatskoj bili su iz obitelji Dražković.

Hrvatska se povijest tijekom XIX. stoljeća ne može razumjeti bez uloge hrvatskih masona. No, predavač je naglasio, hrvatski masoni nisu imali niti danas imaju značajnu ulogu u svjetskoj masonskoj piramidi; hrvatski su masoni trećerazredni masoni. Oni su samo izvršitelji naloga, koji dobivaju iz masonske središnjice.

Većina članova Jugoslavenskoga odbora, koji je godine 1918. Hrvate predao u ruke srpskih Karađorđevića, bili su masoni.

Centralni komiteti komunista XX. stoljeća nisu bili ništa drugo nego jedna vrsta masonskih loža. Značajni ljudi, koji su prepoznali opasnost masonstva za hrvatski narod, bili su krajem XIX. stoljeća bosansko-đakovački biskup Josip Juraj Štrosmajer i sredinom XX. stoljeća zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac. Protiv masonstva se mora boriti vjernošću Rieči Božjoj.

U raspravi nakon predavanja sudjelovali su: Inga Depolo, Krešo Čepo, mr. zn. Marica Đureković, Josip Jurčić, Vilim Karlović, Tomislav Sulić, Gordana Maras, Ilija Krškov, Vjekoslav Grbeša i voditelj večeri.