www.dvasrca.com

Jeka Isusova - Echo of Yeshua

STRANICA ZA PROMICANJE KRŠĆANSKIH VREDNOTA

gospođo/ice, može jedna jabuka?!

NAJAVA AKCIJE: "Crvena jabuka"!

Pred ulazima u crkve u svim selima i gradovima diljem Hrvatske i BiH župnici i župni vikari dijelit će jabuke samo odabranima!!!

Prije nekog vremena dobio sam ovu animaciju od jedne sestre u Kristu. Kao i svi, nasmijao sam se i odložio mobitel.

Kasnije, razmišljajući o "problemu" zbog kojeg se smijem shvatio sam da to baš i nije neka šala, moglo bi se kazati da se na ovu temu prije može gorko zaplakati...

 

Nije riječ o band-u Crvena jabuka!

A i jabuka kao takva isto je upitna jer mi ne znamo da li je Eva zagrizla baš jabuku kad ju je Sotona prevarila ili je to bilo neko drugo voće ili što već. Za nas je bitno da je to bio plod sa drveta spoznaje dobra i zla.

Simbolično jabuka je uvedena u renesansi kroz umjetnost; slikarstvo, kiparstvo, književnost.... U svakom slučaju služimo se jabukom kao simbolom.

O čemu se tu zapravo radi?!

Pa radi se o tome da smo svjedoci svekolikog cirkusiranja i čobanluka po našim crkvama. Svakako to se odnosi na vrijeme krizmi, prvih pričesti, kirbaja i naravno vjenčanja.

Nemojte misliti da ovime mislim samo na žene; ne nikako. Ima jako puno krkana koji se isto tako ne znaju dostojno obući kada idu u "kuću Božju gdje su vrata nebeska".

No ipak naglasak je na gospođama i gospoicama koje očito ne znaju gdje ulaze, a što je razvidno njihovom "look-u", a još više kupusu u moralnom shvaćanju.

Dakle, tako gole ne možete ni u muzej ući, u džamiju sigurno ne, ni u jednu mošeju, ali mislite si, u katoličku crkvu mogu.

Tako odjevene, poput nekih ćiriličnih cajki koje pjevaju po stolovima zadovoljavajući niske strasti razvaljenih i duhovno polupanih ljudi,  nije vam mjesto u crkvi gdje se udijeljuju sakramenti, gdje se slavi sveta misa, gdje u svetohraništu prebiva sam Bog - Isus Krist.

Dakle, kako bismo se riješili tog čobanluka (kako veli fra Kornelije Marko Glogović, OSSPE) predlažem da se po svim biskupijama proširi proglas da svi župnici kada uoče da određene skupine pri ulasku u naše svetinje nisu dostojanstveno odjevene, žurno krenu sa ministrantima pred ulazna vrata crkve sa gajbom/kašetom jabuka!!!!

Možda ovim činom nekima postane jasno da trebaju biti pristojno odjeveni u crkvi.

I da, jabuke moraju biti domaće - ne iz uvoza!!!

Miroslav Baotić

 

 

A bludnost i svaka nečistoća ili pohlepa neka se i ne spominje među vama, kako dolikuje svetima! Ni prostota, ni ludorija, ni dvosmislica, što se ne priliči, nego radije zahvaljivanje!  Jer dobro znajte ovo: nijedan bludnik, ili bestidnik, ili pohlepnik – taj idolopoklonik – nema baštine u kraljevstvu Kristovu i Božjemu. Nitko neka vas ispraznim riječima ne zavarava: zbog toga dolazi gnjev Božji na sinove neposlušne. Nemajte dakle ništa s njima! Da, nekoć bijaste tama, a sada ste svjetlost u Gospodinu: kao djeca svjetlosti hodite – plod je svjetlosti svaka dobrota, pravednost i istina – i odlučite se za ono što je milo Gospodinu. A nemajte udjela u jalovim djelima tame, nego ih dapače raskrinkavajte, jer što potajno čine, sramota je i govoriti. A sve što se raskrinka, pod svjetlošću postaje sjajno; što je pak sjajno, svjetlost je.

Poslanica Efežanima 5,3-11

- Vezani članci:

GOLOTINJA U CRKVI:  - otvori ovdje -