www.dvasrca.com

Jeka Isusova - Echo of Yeshua

STRANICA ZA PROMICANJE KRŠĆANSKIH VREDNOTA

Youtube premijera dokumentarca Biblijsko bdjenje, autora Dražena Bušića: 26.01.2020. na prvu Nedjelju Božje riječi u povijesti Katoličke crkve!

 
Na biskupskoj sinodi održanoj 2008. na temu: Riječ Božja u životu i poslanju Crkve, svi biskupi i delegati su dobili primjerke filma Biblijsko bdjenje koji govori o istoimenoj pobožnosti koja je nastala u Velikogoričkoj župi Navještenja BDM. U filmu su sudjelovali brojni katolički teolozi i biskupi, sudionici ove pobožnosti, ali i pokretači koji predlažu papi Benediktu XVI. da proglasi blagdan Božje riječi za cijelu Crkvu. Prijedlog vjernika iz Hrvatske je unesen u sinodalnu raspravu, a Nedjelju Božje riječi je proglasio papa Franjo samo 11 godina kasnije, 30. rujna 2019. apostolskim pismom u obliku motu propria ”Aperuit illis”. Ovime se određuje da Treća nedjelja kroz godinu bude posvećena slavljenju, razmišljanju i širenju Božje riječi.
 
U filmu su sudjelovali: Marijan Bušić, Božidar Prosenjak, Jura Suša – pokretači Biblijskog bdjenja, zatim:
-mons. Marin Barišić
-mons. Vjekoslav Huzjak
-mons. Ivan Miklenić
+mons. Josip Frkin
+Branko Lovrec
+Adalbert Rebić
… i mnogi drugi.
 
Film je doživio premijeru na biskupskoj Sinodi u Rimu 2008. a nakon toga je prikazan na katoličkim festivalima na Trsatu i Niepokalanów-u (Poljska) kao i mnogo puta u brojnim župama po Hrvatskoj.
 
Cijeli film možete pogledati na youtube kanalu Dražena Bušića od 26.01.2020.