www.dvasrca.com

Jeka Isusova - Echo of Yeshua

STRANICA ZA PROMICANJE KRŠĆANSKIH VREDNOTA

zajednička molitva?! a čija je slava???

PRIGODNO; ponovno objavljujemo tekst  iz ljubavi prema onima koji ne upoznaše Isusa Krista, po savjesti, ne želimo sudjelovati u velikoj prevari Duha Asiza kojemu je konačni cilj uspostava jedne svjetske religije.

Duh Asiza je Babilonski demon

 

 

Ja ću i ovaj puta po svojoj savjesti, pa kako bilo…

Svako malo pročitam o nekom Duhu Asiza. Te bio u Sarajevu, pa je došao u Zagreb… te je bio tamo, pa vamo… uglavnom taj Duh Asiza putuje svijetom i radi svoj posao. Taj Duh Asiza zagovara nekakav mir i ljudi različitih vjera se zajedno mole za mir. Lijepo, zar ne? Tako izgleda na prvu…

No, mene muči nešto drugo… Razmišljam o svetom Franji iz Asiza. I mislim se, bi li taj veliki svetac i mnogima uzor molio skupa s neprijateljima Isusa Krista?

Samo da vam ispričam nešto o svetom Franji… Sveti Franjo se uputio sultanu svjedočiti vjeru u Uskrsloga. I kada je došao kod sultana kaže on sultanu otprilike ovako: “Čuj ti sultane, ja vjerujem da je Isus Krist pravi Bog i pravi Čovjek. Vjerujem da je umro zbog mojih grijeha. Vjerujem da je mučen, pokopan i uskrsnuo treći dan od mrtvih. Vjerujem da nitko ne dolazi k Ocu osim po Isusu Kristu. Vjerujem da je Isus Krist sin Božji… E, sad me čuj sultane, tvoji kažu da nije mučen, umro, pokopan i uskrsnuo treći dan. Tvoji kažu da je Isus samo prorok i da nije Sin Božji. Sve što tvoji vjeruju je suprotno onome što ja vjerujem. Ja ti nudim sultane da ispitamo tko je u pravu. Ja ću skupa sa svojom braćom ući u užarenu peć, a isto tako će tvoje vjerske vođe ući u užarenu peć i onaj tko izađe živ, taj je u pravu.”

Ha! Jel’ čujete vi svetog Franju kako sultanu objašnjava tko je pravi Bog? Koja faca! Sultan, naravno, nije pristao na provjeru nego je ostao zadivljen vjerom svetoga Franje i još mu dao slobododan prolaz. Sultan je dobro razmislio tko je pravi Bog.

Danas bi svetog Franju proglasili fanatikom. Nije čovjek politički korektan. Gdje će govoriti da su drugi u krivu?! A sveti Franjo nije išao sultanu iz oholosti da bi ga pobijedio, nego je sveti Franjo iz ljubavi otišao sultanu jer ili Isus govori istinu ili laže. Istina je sama po sebi isključiva i kao takva je jedna i apsolutna. To je bilo za vrijeme svetog Franje. To je pravi međureligijski dijalog, a ne ovaj new age Duh Asiza koji je preteča nove svjetske religije…

Osim toga, što ja kao katolik imam s međureligijskim dijalogom za mir? Mene ne treba nitko miriti s nekim jer moj Kralj je Kralj Mira. Ja sam preko Isusa Krista u miru sa svima!

Ima još jedan lik koji me oduševljava. On je isto bio uključen u međureligijski dijalog i ne mogu zamisliti da bi bio oduševljen s Duhom Asiza. Radi se o svetom Iliji. Koja je to faca… Ajd da vidimo kako izgleda njegov međureligijski dijalog…

On ode Izabelinim svećenicima koji se klanjaju Baalu i kaže: “Ajde da vidimo tko je pravi Bog. Ili moj ili vaš. Prvo se vi pomolite svome bogu, a onda ću ja svome. Pustite vi Duh Asiza, nema zajedničke molitve, ovdje se radi o Istini…”

I krenu se moliti Baalovi svećenici a sveti Ilija ih zafrkava onako, politički nekorektno: “Što je? Ne čuje vas vaš bog? De se malo jače derite… jače skačite… još se više režite…”. Kada su Baalovi svećenici vidili da se badava krevelje, Ilija stade i obrati se Bogu, pravome Bogu, Jedinome Bogu i Bog se javi!

Tada sve u Duhu Ilija naredi da se pobije 450 Baalovih svećenika. Nema majci nisam znao. Jedan je Bog. Jedan je onaj koji stvori Nebo i Zemlju. Jedan jedini. Nema stotinu.

Danas bi sveti Ilija zaradio takvu tužbu zbog diskriminacije da bi dan danas bio u zatvoru. Svašta bi bilo. Možda bi završio u Haagu, tko će znati? Bile bi ga pune naslovnice…

Glavno je da danas imamo Duh Asiza potpuno suprotan Riječi Božjoj. Čuj to, oni se mole za mir?! Pa mogu se moliti još sedamsto milijardi godina i neće biti ništa. Kako znam?

Pa, moj Bog kaže da je ljubomoran Bog i da svoje slave ne da nikome. Evo još jednom za one koji sporo čitaju: Moj Bog je ljubomoran Bog i svoje slave ne da nikome! To nikome znači to što je rečeno – NIKOME!

Ajmo sada vidjeti što se događa u Duhu Asiza… skupe se kršćani, muslimani, budisti, hinduisti, čarobnjaci, šamani, čunga lunga likovi… uhvate se za rukice i kao mole se skupa… jer kao jedan je bog pa što da se razdvajamo… No, ostade jedan veliki problem. Problem se zove: A čija je slava???

Ako bi se kojim slučajem ispunila ta i takva molitva, čija je Slava?

Kršćani bi rekli da je to njihov Bog učinio. Muslimani bi skočili da je Alah. Budisti da je to Buda. Oni u narančastome što skaču po trgovima bi se smijuljili i rekli da je Krišna… ovi iz čunga lunga bi rekli da je to žvakaća… uglavnom bi se međusobno pokefali da ih nitko ne bi rastavio.

Tako da, ako može, neka me netko uputi na koji način se može pomiriti Riječ Božja koja kaže da je On ljubomoran Bog i da svoje slave ne da nikome s jednim Duhom Asiza?

E, da… ima još nešto… obratite pozornost kad dođe Božić da svi živi i neživi čestitaju jedni drugima Božić. Nemam ništa protiv. No, obratite pozornost na jednu stvar. Čestitku za Božić dobijete od svih. I od kršćana i od ateista i agnostika i drugih vjera… Oni nemaju problema s Božićem jer to za sve ljude označava rođenje Isusa Nazarećanina, sina Marijinog, a oni koji vjeruju u Isusa Krista se navuku na tanak led pa se raznježe jer im je neka druga vjera čestitala Božić… ili još bolje ako im ateist čestita. Odmah bi ga u oko ljubili od sreće.

No, za razliku od Božića, gdje nitko nema problema s rođenjem Isusa, problem nastaje kod Uskrsa!

Jer ako vam neka druga vjera ili nevjera čestita Uskrs, to znači da prihvaćaju Isusovo Uskrsnuće. Mogli bi se iznenaditi koliko ćete malo dobiti čestitki za Uskrs. Eto, ajmo brojati čestitke.

Sveto Pismo kaže da je Isusa Uskrsloga vidjelo preko 500 ljudi. Ne neke tamo tri babe kojima se učinilo.

Da završim, ja kao katolik po svojoj savjesti ne mogu, ne želim i neću moliti s onima koji ne ispovijedaju vjeru u Isusa Krista. Mogu moliti za njih. To svakako. Ali skupa, nema šanse.

Zajedno mogu moliti samo sa svojom braćom i sestrama – u Isusu Kristu!

Autor: E. Duspara, Nacija.hr