www.dvasrca.com

Jeka Isusova - Echo of Yeshua

STRANICA ZA PROMICANJE KRŠĆANSKIH VREDNOTA

PRISTUPITI MU S POUZDANJEM

"Dakle: pristupajmo s pouzdanjem k prijestolju milosti da primimo milosrđe i nađemo milost za pravodobnu pomoć."

Heb 4,16

Da bismo bili u stanju slijediti Duha i biti osjetljivi na sve njegove zaobilaznice, najprije moramo biti otvorenog, molitvenog srca koje ostaje povezano s Bogom. Isus je naš najveći primjer toga.

Nijedan vid Isusova života ne sja blistavije od njegove ovisnosti o molitvi i zajedništvu sa svojim nebeskim Ocem. To je karakteristika koja određuje njegovu službu; snaga koja je iza svega što je rekao i učinio. Isus je neprekidno molio, u svakoj prilici. Molio je za grešnike, za svoje učenike, za mudrost i vodstvo, za hranu i vodu – za sve. I često je odlazio da bude sam kako bi bez smetnje mogao čuti glas Duha.

Molitva su vrata kojima je Duhu Svetom dopušten pristup u naše srce i um te svako ozbiljno traženje Božjega vodstva i njegove upute mora započeti s tim jednostavnim činom komunikacije.

Kad molimo, možemo biti potpuno iskreni. Isus poznaje naše srce, motive, misli, grijehe i borbe. On potpuno razumije našu bol i kušnju: "Nemamo, naime, nekoga velikog svećenika koji ne bi mogao suosjećati s našim slabostima, nego jednoga koji je bio kušan u svemu (kao i mi), samo što nije sagriješio. Dakle: pristupajmo s pouzdanjem k prijestolju milosti da primimo milosrđe i nađemo milost za pravodobnu pomoć" (Heb 4,15-16).

Isus nas razumije mnogo bolje nego što se mi sami razumijemo. On nas je stvorio i živio među nama. Zna kroz što prolazimo. Da bismo bili učinkovit instrument za Krista, jedan dio je da budemo voljni otvoriti svoje srce i dušu njemu, dopuštajući mu da sudjeluje s nama u našim uspjesima i pogreškama.

Autor: Nicky Cruz

 

Nicky Cruz, međunarodno poznat evangelizator i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz života nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.