www.dvasrca.com

Jeka Isusova - Echo of Yeshua

STRANICA ZA PROMICANJE KRŠĆANSKIH VREDNOTA

Čuvan Duhom Božjim

Možda se pitate kao i ja: "Kako mogu biti siguran da čujem glas Duha Svetoga, a ne neki drugi?"

Prije svega, Sveti Duh ne može i neće voditi niti jednoga vjernika koji nije potpuno predan njegovoj volji. Duh govori onima koji su spremni biti poslušni njegovu glasu.

 

I još me nešto brinulo dok sam razmišljao o hodanju po Duhu. Ako hodanje po Duhu uključuje potpuno pouzdanje u njegov glas i njegovo vodstvo, kako možemo biti sačuvani od prijevare? Kako možemo znati da čujemo glas Duha Božjega, a ne naš vlastiti ili đavolji?

Uvjeren sam da je mnoštvo kršćana razvilo sumnje u vezi s glasom Duha zbog loših iskustava u prošlosti. Oni se pitaju: "Kako mogu znati govori li ovaj put Duh Sveti?

Zadnji put sam mislio da ga jasno čujem, ali ispostavilo se da to uopće nije bio on. Osjećao sam se prevarenim."

A drugi su opet izgubili zanimanje za to zbog bizarnih budalaština onih koji idu okolo govoreći: "Bog mi je rekao ovo; Bog mi je rekao ono."

Ta važna stvar zahtijeva od nas naglašen "amen" na pouzdanje u Božje obećanje zaštite.

Pavao ističe da takvo pouzdanje zahtijeva čin vjere: "U svemu uzmite veliki štit – vjeru; njime ćete moći ugasiti sve goruće strijele Zloga" (Ef 6,16). To je obećanje od Gospodina da će nas zaštititi od obmane i pogreške.

Sotonin glas neprekidno viče u nas razna optuživanja. A jedini način da se suzbiju te vruće strelice je da se okrenemo obećanju koje nam je Bog dao:

da nikakvo oružje skovano protiv nas neće uspjeti (vidi Iz 54,17).

Sotonina oružja uključuju optuživanja i laži, ali Duh Sveti je vjeran i sve će nam ih razotkriti. Neprijateljev će vas glas poticati da djelujete impulzivno, bez provjeravanja u Riječi Božjoj. Ali svaka riječ Duha bit će potvrđena Biblijom.

 

Autor: David Wilkerson