www.dvasrca.com

Jeka Isusova - Echo of Yeshua

STRANICA ZA PROMICANJE KRŠĆANSKIH VREDNOTA

ILI JESMO ILI NISMO

Tekst iz 2014.

Dok ne budemo u tom stavu, "na koljenima", u molitvi i potpunom predanju Isusu Kristu - nikakvog napretka u svom životu nećemo imati, niti u obitelji, niti u društvu/domovini općenito.

 

   Živimo u vremenu kada se gotovo sve može opravdati. Kršćani, njih nažalost jako veliki broj, jako malo poznaje Sveto pismo i nauk naše Majke Crkve.

U našoj domovini postalo je moderno napadati Crkvu, svećenike i praktične vjernike. Kad netko ima neki problem ili neku frustraciju odmah oplete po redovnicima, redovnicama, svećenicima i praktičnim vjernicima.

Ako netko želi uspjeti u medijima, na filmu, kazalištu, TV-u posebno, općenito u "kulturi", najbolje mu je da se, kao "ulazak" u cijelu priču, odmah deklerira kao GEY, i to je to - uspijeh je zagarantiran jer "gay is ok.",  kako reče jedan naš vrli "drug sekretar". (SDP-ov ministar zdravstva u mandatu kada je pisan ovaj tekst. Op. autora).

Žalosno je što neke od tih stvari čine i oni koji se nazivaju kršćanima/katolicima. Misle ljudi da mogu sjediti na dva stolca, da mogu služiti i Bogu i Neprijatelju. Navest ću nekoliko primjera. U gradiću u kojem živim, na gradskom trgu uoči Uskrsa, svim građanima i prolaznicima dijele uskršnja jaja i čestitaju Uskrs članice nekog foruma žena jedne partije čiji politički program, a i ministri u vladi, tako zdušno podupiru homoseksualizam, rodnu ideologiju, new age i kojima smetaju križevi po školama i uredima?!

Iz redova iste partije imamo i kandidata za gradonačelnika u nadolazećim lokalnim izborima kojega i osobno znam i viđao sam ga na Obnovama u Duhu Svetom gdje je kao i mnoštvo nas dolazio po blagoslov Božji....

Pitam se, ne osuđujući i ne prozivajući ga;

KAKO TO?

Kako netko može biti katolik i biti član partije koja donosi zakone i odluke protivne Božjem nauku, biti član partije koja je sa svojim bratskim strankama na nivou EU-e potpisnica nekakvog dokumenta kojim se obvezuje da će raditi na tome da se sve religioznosti što više zatru i unište?!

To  su oni koji se nazivaju "socijal-demokrati", a za socijalu i demokraciju baš ih briga. Ista je stvar i sa onima koji se nazivaju "demo-kršćanima" pa pootimaše sve od naroda koji ih bira i izglasavaju zakone protivne Božjem nauku i podupiru čedomorstvo (abortus) - čitaj: ubojstvo djeteta u majčinoj utrobi. (Danas, 2021. god. ako nekome do sada nije bilo jasno - sada bi trebalo biti; i crveni i plavi su isti komunisti; korporatistička nemilosrdna uhljebnička banda. Op. autora).

Kako se može dogoditi da katolički vjeroučitelj ulazi u zbornicu i svoje kolege  profesore pozdravlja sa: "HARE KRIŠNA I MARIJA!" - da dobro ste pročitali; trebao je pozdraviti: HVALJEN ISUS I MARIJA!" No, dotičnom gospodinu je to baš "cool" i kad biva opomenut od kolega nema baš neki konstruktivan odgovor za svoju glupost i hulu. ( ...još se poziva na nekog svog mentora/profesora s KBF-a koji ga je valjda tome poučio?! I taj bi trebao uvoditi našu djecu u neke vjerske istine?! - Op. autora). 

Kako netko može voditi župni zbor mladih, a u isto vrijeme biti i vođa heavy metal sastava i naslikavati se u medijima pokazujući sotonistički pozdrav rukom?!

Kako netko može prakticirati yogu i onda poslije na sv. misi ići na pričest?! (Koju godinu kasnije imali smo prigodu vidjeti i "Kraljicu Balkana", našu predsjednicu kako flafoli isto - op. autora).

Možda je to sve iz neznanja, možda. No, neznanje nas neće opravdati. Ne možemo kazati da nismo upozoreni. Tko želi doznati - može. Bog nam svaki dan šalje upozorenja, utjehu... Tko otvori svoje srce i ponizi se pred Gospodinom bit će mu dano, sigurno. Jedan od darova Duha Svetoga je i strah Božji, a on je početak mudrosti.

   "Strah je Gospodnji početak spoznaje, ali ludi preziru mudrost i pouku."

Izr 1,7 

Dok ne budemo u tom stavu, "na koljenima", u molitvi i potpunom predanju Isus Kristu - nikakvog napretka u svom životu nećemo imati, niti u obitelji, niti u društvu/domovini općenito.

 

JESMO LI SOL OVOGA SVIJETA? 

Rimski biskup Franjo u jednom od svojih prvih obraćanja kardinalima govori i upozorava DA ONAJ KOJI SE NE MOLI BOGU MOLI SE ĐAVLU.

Mnogima danas preradikalno zvuče pozivi svećenika koji su u službi NOVE EVANGELIZACIJE/Obnove u Duhu Svetome kada pozivaju vjernike na obraćenje - na odvraćanje od grijeha i grešnog načina života. Nekima je čak i smiješno, a zovu se katolicima, kada ih se poziva da se U IME ISUSOVO odreknu duha komunizma, pionirske, omladinske i JNA zakletve, čedomorstva (abortusa), da se odreknu sotonizma kroz slušanje heavy metal, hip - hop, tehno, turbo-folk glazbe, prostačenja i bogmanja, ogovaranja, lijenosti i sebičnosti, duha new age učenja; yoge, reikija, TM-e i drugih učenja i praksi koje su u suprotnosti sa naukom Isusa Krista?!

Nekima smeta kada im svećenici govore da se kao katolici ne smiju baviti čaranjem i vračanjem, čitati i izrađivati horoskope i baviti se numerologijom, rašljarstvom i nekakvim bio-energijama, kada ih upozoravaju da ne smiju kao nasljedovatelji Kristovi odlaziti po pomoć ljudima koji imaju neke "posebne specijalne iscjeliteljske moći".

Da bi sad objasnio svaku od navedenih potrebnih odreknuća trebalo bi nam puno vremena i prostora. No, odgovore na sve to možemo naći u Svetom pismu i Katekizmu Katoličke Crkve. Sve, baš sve zašto i kako, valja si samo dati malo truda.

Sve se to tako događa kad idemo na svoj pogon. Taj i takav put je siguran samo u jednom; ubrzo ćemo se slomiti - i duhovno i tjelesno. Možda ne materijalno, no materijalno i nije najvažnije u životu. Što nam vrijede sve stvari, bogatstva i sjaj ovoga svijeta ako nemamo Isusa. Ako nemamo Isusa Krista u svome srcu i nismo nadahnuti i ispunjeni Duhom Božjim mi smo najveći siromasi i izgubljeni slučajevi.

A Gospodin nas hrabri i poziva riječima:

TRAŽITE I NAĆI ĆETE, KUCAJTE I OTVORIT ĆE VAM SE, IŠTITE I DAT ĆE VAM SE

Ovo ozbiljno i s vjerom prihvatimo.

Uskoro ćemo proslaviti veliki blagdan, rođendan naše Crkve, blagdan Duhova, (Pedesetnica). Na taj je dan Duh Sveti sišao na apostole i oni su bili kršteni u ognju, počeli su moliti u jezicima i primili su snagu i pomazanje Duha Božjega.

Do tada su se, nakon Isusova razapinjanja na križ, skrivali i bili u strahu, a tad, kršteni Duhom Svetim hrabro započeli naviještati Radosnu vijest.

Ta nam snaga i to krštenje trebaju danas više no ikada kako bismo bili hrabri nasljedovatelji Isusa Krista i svjedoci svoje vjere. Mnogi ne shvaćaju da smo u ratu, u duhovnom boju koji se vodi protiv kršćanstva u ovom i nadolazećem vremenu. Neprijatelja je jako puno, a i prijatelji postaju hladni i bljutavi.

No, Gospodin nam poručuje da se ne bojimo

ZNA SE ČIJA ĆE BITI POSLJEDNJA.

Pobijediti možemo postom i molitvom, snagom Svetoga Duha, zagledani u Spasitelja i Otkupitelja Isusa Krista u slavi Očevoj.

 

Autor: Miroslav Baotić,

tekst objavljen u kršćansko/domoljubnom mjesečniku NACIJA, br. 24, svibanj 2014. god

.