Biskup: Nema Pričesti za političare koji podržavaju pobačaj! (VIDEO)

Senator Durbin bio je jedan od 14 katolika koji su glasovali protiv Zakona o zaštiti nerođene djece koja su sposobna osjećati bol.
 
Thomas Paprocki, biskup u Springfieldu u Illinoisu, zabranio je senatoru Richardu Durbinu da prima svetu Pričest.
 
Odluka je donesena mjesec dana nakon što Senat Sjedinjenih Američkih Država nije uspio izglasati Zakon o zaštiti nerođene djece koja su sposobna osjećati bol, a koji bi zabranio pobačaj nakon 20. tjedna trudnoće. Senator Durbin bio je među 14 katolika koji su glasovali protiv Zakona.
 
U priopćenju biskupije, biskup Paprocki složio se s kardinalom Timothyom Dolanom, predsjednikom Odbora za prolife aktivnosti Američke katoličke biskupske konferencije, koji je neuspjeh nazvao “strašnim”. 
 
Biskup je citirao Zakonik kanonskog prava (kan. 915): Oni koji ‘tvrdoglavo ustraju u očitom teškom grijehu, ne smiju primiti svetu Pričest”.
 
Potom je citirao izjavu Američke katoličke biskupske konferencije iz 2004. o katolicima u političkom životu: ‘Neuspjeh da zaštitimo živote nedužnih i bespomoćnih članova ljudske rase je grijeh protiv pravde’, stoji u tekstu.

‘One koji formuliraju zakon savjest obvezuje raditi na ispravljanju moralno neispravnih zakona, da ne bi bili krivi za suradnju u zlu i griješenju protiv općeg dobra.’
 
Biskup Paprocki izjavio je da je Durbinov glasovni zapis o zagovaranju pobačaja dokazao ‘tvrdokornu upornost u očitom teškom griješenju’. Stoga se ‘nastavlja odluka da senator Durbin ne smije primati Pričest sve dok se ne pokaje za ovaj grijeh’.
 
‘Namjera ove odredbe nije kazniti, već donijeti promjenu srca’, uvjerava čitatelje. ‘Senator Durbin je nekad bio prolife. Iskreno molim da će se pokajati i ponovo postati prolife.’

Izvor: Laudato.hr