Gay lobi i dalje jača u Crkvi

Doc. dr. sc. Ivica Šola:

Papa Franjo će sljedeći mjesec imenovati nove kardinale koji će imati pravo birati novog papu. Iz imena koja su na popisu novih kardinala odmah je vidljivo da je ključ imenovanja bio – politički. Da, politički, jer dobar dio njih su žestoki protivnici suverenista, zalažu se za ilegalne migracije, branitelji su nevladinih udruga koje protuzakonito dovoze migrante, poput Lopez Romera, Ayusa Guixota i inih. Među novim kardinalima su i žestoki antikapitalisti, poput Kubanca Juana de la Caridad Garciae, koji je poznat kao veliki protivnik dolaska kapitalizma na Kubu, već želi “napredni socijalizam”.

 

Čista politika

Osim Castra i drugih latinoameričkih crvenih diktatora, te Sorosa i sličnih, izborom novih kardinala mogu biti zadovoljni i homoseksualni lobiji u i izvan Crkve. Naime, novi kardinal postat će i bolonjski nadbiskup Matteo Maria Zuppi, čije je imenovanje na svom Twitteru oduševljeno pozdravio isusovac James Martin, progay aktivist u Katoličkoj crkvi i prijatelj Zuppijev.

Tako je Zuppi autor predgovora Martinove knjige “Most koji treba izgraditi. Novi odnosi Crkve i LGBT osoba”. Nitko nema ništa protiv gradnje mostova prema bilo kojoj populaciji, naprotiv, no nakon zadnjih homoseksualnih skandala u SAD-u gdje se pokazalo da su biskupi i svećenici homoseksualci umreženi poput mafije, drmali Crkvom i činili masovne homoseksualne zločine, silovanja, podvođenja sjemeništaraca.

Kako sam više puta napisao, nije uopće problem je li netko homoseksualac, već koji su mu motivi za svećeništvo ili redovništvo, teološki, ideološki ili najprizemniji – biološki. To razara Crkvu iznutra na jedan u povijesti nezabilježen način.

U tom smislu nije problem “gradnja mostova” kako želi James Martin, već zaštita žrtava i same Crkve od ljudi nečasnih motiva i namjera, pa bili oni i sve brojniji homoseksualci među katoličkim klerom. Martin u svojoj agendi “integracije” LGBT osoba u svećenička i redovnička zvanja ide tako daleko da krivotvori samo Evanđelje. Naime, on tvrdi da homoseksualce treba primati u zajednicu čak i ako nisu obraćeni, i to ovako argumentira, sučeljavajući dva modela, Isusov model i model Ivana Krstitelja, pa piše: “Model Ivana Krstitelja predviđao je da se prvo treba obratiti, a tek onda možeš biti primljen u zajednicu.

Za Isusa pak prvo dolazi zajednica a tek poslije obraćenje. Prihvaćanje i poštovanje su prvotni”, zaključuje Martin. Osim što je sasvim glupo odvajati zajednicu i obraćenje, jer se nijedno obraćenje ne događa u zrakopraznom prostoru, Isusov
‘nastupni govor’ sasvim je jasan: “Približilo se Kraljevstvo Božje, obratite se i vjerujte Evanđelju” (Mk 1,15), a ne dođite u zajednicu i vjerujte Evanđelju.

Martin očito, iako isusovac, ima agendu, odnosno, neka deklarirane i neobraćene osobe, pa i homoseksualci, samo ulaze u zvanja i sjemeništa i to deklarirano, a ne kao do sada, kao “ormaruše”. Novi bolonjski kardinal Zuppi, pisac predgovora Martinove knjige, jamačno će biti nova jaka karika homoseksualnog lobija unutar kardinalskog zbora i Katoličke crkve.
Budući da mnogi smatraju da su homoseksualni lobiji u Crkvi i svijetu izmišljotina, paranoidna konstrukcija, treba i to pojasniti. Neupitno je da su homoseksualne osobe bile sve donedavno stigmatizirane, proganjane, ubijane samo zato što su homoseksualci. Onda se pojavio pokret FUORI (Fronte unitario omosessuale rivoluzionrio italiano), kojem je na čelu bio Angelo Pezzana i koji je osamdesetih u intervjuu La Stampi jasno iznio novu strategiju: “Nakon deset godina borbi sastavljenih od uvreda, udaraca u trbuh, naših progona i zatvaranja, FUORI je odlučio da ne želi više biti pokret, već da će se transformirati u lobby” koji će, dalje nastavlja Pezzana, “stotinama osoba (svojih pripadnika i simpatizera) vršiti kapilarne pritiske u gospodarskim, političkim, upravljačkim i religioznim sredinama”. Rečeno – učinjeno.

Dodvoravanje modama i lobijima

Onda je u SAD-u neuropsihijatar, matematičar i pjesnik Marshall Kirk objavio knjigu, neku vrstu manifesta, u kojoj se otvoreno rabi sintagma “Gay Rights National Lobby”, što je na Wikipediji, vidi vraga, izbačeno, dakle ne govori se o gay lobijima infiltriranim u sve pore društva, kako je rekao Pezzana, pa onda i u Katoličku crkvu i druge vjerske zajednice.

Nije, dakle, nikakav krimen organizirati različite lobije u svrhu ostvarenja svojih ciljeva i povećanja moći, naprotiv, ali je problem kada se to negira i naziva “paranojom”, a pogotovo su takvi lobiji opasni u instituciji poput Katoličke crkve, jer im motivi nisu religiozni, teologalni, već sasvim prizemni, što je na skandalozan i glomazan način izbilo u SAD-u, na čelu s kardinalom McCarickom, koji je imao ogroman utjecaj i u Vatikanu, koji je postizao korupcijom, pardon, donacijama raznim prelatima. Kao u renesansno vrijeme.

Imenovanjem bolonjskog nadbiskupa Zuppija kardinalom, papa Franjo pokazuje da i tu mijenja pravac. A imenovanjem drugih s njim ukazuje da Crkvu pretvara u parapolitičku organizaciju koja se dodvorava modama i moćnim lobijima.
Pa i homoseksualnim…

Autor: Doc. dr. sc. Ivica Šola