koliko smo spremni, a koliko zli?!

Kada su Hrvati prestali biti barbari i prihvatili kršćanstvo, oni su to jako ozbiljno shvatili. Od tada možemo kazati da su ZA DOM SPREMNI!

Ne tako davno za našeg Svetog Alojzija Stepinca su govorili kako je ustaša. Djecu su učili kako se radi o koljaču i ubojici. Bilo je dovoljno spomenuti njegovo ime pa da se jugoslavenskoj djeci sledi krv u žilama. I danas ima onih koji ne misle dobro o Svetom Stepincu, ali kako se svakim danom otkrivaju njegova dobra djela, svima je vidljivo kako se radilo o običnim klevetama. Danas znamo da je jedina krivica blaženog Stepinca bila ta da je ljubio Boga i svoj narod.

Kada su Hrvati prestali biti barbari i prihvatili kršćanstvo u sedmom stoljeću, oni su to vrlo ozbiljno shvatili. Toliko su Hrvati ozbiljno shvatili svoje kršćanstvo da su papi Agatonu obećali da nikada neće voditi osvajačke ratove nego će se uvijek i samo uvijek braniti. Fora, jel da? Neki to znaju, a oni koji to prvi puta čuju neka dobro zapamte. Time bi Hrvati, zapravo trebali biti uzor “uljuđenoj” Europi čiji narodi vole tuđe teritorije. No, kao što se može pretjerati u kreposti, tako su i neki Hrvati počeli pretjerivati, pa su to nenapadanje shvatili kao alibi za predaju. U biti, tako su oni koji vole Hrvatski teritorij proglašavati svojim, uvjerili dio Hrvata kako je obrana vlastitoga doma zla i naopaka stvar.

 

– PROČITAJ OVDJE –