Ponavlja se pokolj nevine dječice! DOBA HERODA.

Fra Marko Kornelije Glogović, OSPPE: “Borba za nerođene najvažnija je borba na svijetu.”

Iznimno nadahnutom propovijedi i prekrasnim slavljem svete mise u crkvi Presvetog Srca Isusova u Vinogradskoj svečano je završila kampanja Inicijative 40 dana za život kojoj je cilj osvješćivanje zajednice o značenju i posljedicama pobačaja za roditelje, obitelji, domovinu  i svijet.

Riječ je o međunarodnoj molitvenoj kampanji koja se 40 dana u Hrvatskoj provodila u čak 27 gradova,  u znaku miroljubivog bdjenja pred bolnicama te molitve i posta za nerođenu djecu, njihove roditelje  i medicinsko osoblje koje sudjeluje u pobačajima.

‘Nije spašen samo jedan život, spašene su stotine života’, rekao je p. Marko Glogović, svećenik koji je gotovo suznih očiju, pred punom crkvom Srca Isusova, posvjedočio čudesa koja se događaju zbog Božje milosti, Inicijative 40 dana za život i svim ljudima koji u ovo doba, kako kaže p. Marko, ponovljeno doba Heroda i pokolja nevine dječice, u miru i ljubavi bdiju ispred bolnicama dajući sebe, svoje vrijeme, žrtvu i molitvu za malene, za nerođene.

Pater Marko Glogović upozorio je da je ovo vrijeme ponovno vrijeme Heroda koji progoni nevinu dječicu iz straha od malog nevinog djeteta kakav je bio i sam Krist.

‘Ime Herod na hebrejskom znači – onaj koji drhti od straha’, rekao je Glogović napomenuvši da je Herod u Isusovo vrijeme dao izvršiti pokolj nevine djece jer se tresao od straha pred posve nevinim djetešcem tada tek rođenim Isusom, te da na jednak način ovaj svijet drhti od nevine dječice kao i da se kroz abortus vrši identičan pokolj.

‘I Isus je bio embrij, Isus je bio fetus, i Isus je bio nevin’ – naglasio p. Glogović, kojeg još zovu i apostolom nerođenih, ohrabrujući Inicijativu rekavši im da se borbom za nerođene borimo za Isusa Krista u svijetu.

Posebno je naglasio da u toj borbi, u tom ratu za nerođene, oni koji mole, oni koji čine to veliko i kako on sam kaže nadnaravno djelo milosrđa, moraju biti svjesni da zbog toga nisu bolji od drugih, već osvijestiti da je njihova borba izvanredna milost Božja koja ih je pozvala da se ‘razapnu’, da se daju za malene, da govore za one koji ne mogu govoriti, da prihvaćanjem, a ne odbacivanjem, svjedoče to djelo milosrđa Isusa Krista u svojim životima.

Dodao je da smo svi pozvani obratiti se i slijediti Isusa, i ‘razapeti’ se za drugoga.

‘Svi smo potrebiti obraćenja, počevši od mene’, rekao je pater Marko i objasnio: ‘Ja osobno nikada majci koja je napravila pobačaj ne bih rekao da je ubojica’, naglašava p. Marko objasnivši koliko je važno da ne osuđujemo grešnike, te da samo u žrtvi, podnoseći poglede, vrijeđanja i osuđivanja u ljubavi i milosrđu možemo pokazati istinsko lice Isusa svijetu.

Naime, Inicijativa 40 dana za život, kako kaže pater Marko, izvanredna je milost Božja jer upravo ti ljudi samo svojim prisustvom, molitvom u tišini, a ne nametanjem i odbacivanjem vrše Božje djelo na zemlji.

‘Borba za nerođene najvažnija je borba na svijetu’ dodao je između ostalog ovaj pomazani svećenik koji preko udruge Betlehem gradi već 7. kuću za majke, trudnice potrebne naše pomoći.

Ante Čaljkušić, voditelj Inicijative 40 dana za život na kraju je svete Mise zahvalio svima koji su sudjelovali u Inicijativi te pozvao ljude na pomoć jer udruga Betlehem spašava stotine i stotine života samo uz pomoć djela milosrđa i milosrdnih ljudi.

Posvjedočio je kako je za vrijeme inicijative jedna majka krenula učiniti pobačaj ali je na putu do bolnice susrela moliteljicu te je nakon razgovora s njom od pobačaja odustala. Obratila se udruzi Betlehem koja se za majku i sada već rođeno djetešce pobrinula i u ekonomskom i u duhovnom smislu, te je tako spašen, ne samo život tog djetešca već i te majke.

Dodao je da su tri trudnice za koje brine udruga Betlehem potrebne školovanja te pozvao sve prisutne da daju sve što imaju, da daju cijele sebe kako bi ove trudnice podigli i tako pokazali svijetu što znači biti Kristolik, kršćanin. Pomoći možete OVDJE.

U nastavku pročitajte predivan intervju s paterom Markom Glogovićem – apostolom nerođenih!

 

Preuzeto sa: Dnevno.hr/VJERA