kod pape franje

VIDEO:

Ovih je dana naš premijer posjetio Papu Franju. Govorili su o mnogim temama. No ja kao obični mali katolik ostajem s velikim upitnikom nad glavom kao i mnogi ljudi koje poznajem i koji se isto pitaju….

Dobro, koga se tu boja?! Papu, hrvatski narod ili???

 

O čemu ja to, upitat će se mnogi.

Pa o licemjerstvu, hipokriziji, folklornom pozerskom kršćanstvu, eto o tome.

Čovjek se naslikava sa ženom i djecom s poglavarom Katoličke Crkve i time hoće poslati poruku  samom Papi i hrvatskom narodu,  kako je on čestiti vjernik katolik…..!!!???

Ne znam da li je Andrej spomenuo Papi kakav je “njegov osobni stav i stav HDZ-a” o ubojstvu djece u majčinoj utrobi. Siguran sam da se te teme nije doticao.

Zašto, pa evo, pogledajte i sami:

Kršćanin ne smije biti licemjer. Kršćanin ne laže i ne obmanjuje.

Za svake izbore slušamo o domoljublju i o vjeri – obmanjuje  se pošten i osiromašen narod.

Da, ljude se može prevariti. I svećenike i biskupe….

Ali ima jedan kojeg se ne može, jedan kojemu ćemo svi na kraju podnijeti račun za sve što smo činili u životu. Tamo i tada neće pomoći nikakva naslikavanja s ovim ili onim, nikakve veze ni kombinacije, ustupci ili kupovanja.

Mi kao kršćani ne smijemo nikome suditi, ali imamo pravo i dužnost nam je ukazati kada vidimo nešto loše (prema 1 Sol 5, 19 – 22) .

Ovo o čemu pišem nije samo moj stav već stav mnogih s kojima se susrećem i komentiram ovo čudno stanje duha našega naroda.

Lijepo je biti član zajednice. Lijepo je biti kršćanin katolik. Lijepo je. No, da li sam doista to za što se izdajem?!

Pa eto, u Bibliji imamo odgovore za sve; i kako Bog gleda na izopačenja istospolnosti, o obitelji – mužu, ženi i djeci, o odgoju istih, o laži i svim drugim padovima…..

Kršćanin se toga treba držati.

Da je Hrvatska kršćanska zemlja kakvom se voli prikazivati mi ne bismo imali ovakvih problema. Da smo doista kršćanska zemlja imali bismo kršćanske zakone. Imali bi takvo uređenje gdje bi se poštivalo Boga, obitelj, djecu, bez laži i korupcije, uhljeba i marioneta, ne bi se neko nazivao kršćaninom i ubijao djecu u majčinim utrobama već bi ginuo da takve stvari onemogući.

Ovako, u našoj se Hrvatskoj na svakom koraku psuje/proklinje ime Božje, naziva se katolikom a zalaže se za abortus, laže se i krade… (nažalost – tri točkice).

Nedavno su kod tog istog Pape Franje bili predstavnici inicijative “40 dana za život”. Predvođeni duhovnikom fra Markom Kornelijem Glogovićem, OSPPE, kordinatorima, jednom majkom i njezinom bebom kojoj je ta inicijativa pomogla da izabere Život a ne ubojstvo abortusom.

Papa im je između ostalog kazao:

“Radite najbolje moguće djelo! Spasite što je više moguće života! Ohrabrujem vas i blagoslivljam svakim blagoslovom.”

Na kraju im je Papa još poručio:

“Borite se, borite se, borite se!”

Narod moli pred bolnicama, u crkvama, u svojim domovima… Ima onih koji nisu niti u jednoj stranci, koji vjeruju u Isusa Krista i to baš ozbiljno shvaćaju, koji se bore za ŽIVOT, a ne za ubojstvo u utrobama majki, koji se zalažu za obitelj (majka, otac i djeca)…. To je naše domoljublje, to je naša vjera, to su vrijednosti do kojih mi držimo. Ne želimo biti ničiji poslušnici ni dodvoravatelji.

Nećemo dopustiti da nama i našoj djeci život kroje i određuju nekakve šačice interesnih skupina, nacionalne manjine, neka “gospoda” sa crvenim naočalama iz EU koja se odrekla Boga.

I na kraju, kako nam je i sam Papa poručio, BORIT ĆEMO SE!

Ali,

NE SILOM NITI SNAGOM VEĆ DUHOM MOJIM– riječ je Jahve nad vojskama.”( Zah 4,6)

 

Što je dakle g. premijer sve pričao s poglavarom Katoličke Crkve ja ne znam, no siguran sam da svoj stav i svoje stranke o ubojstvu djeteta u utrobi majke nije spominjao. Vidjet ćemo kako će i što će biti sa ISTANBULSKOM KONVENCIJOM.

Imali smo prigodu vidjeti što su i kako su se neki euro-zastupnici iz redova premijerove stranke očitovali glede toga, baš onako “kršćanski” podržavajući RODNU IDEOLOGIJU; baš, ma baš ono kršćanski?!? Da, bilo je i onih koji su bili “suzdržani” – što u stvari znači BLJUTAVI, a i o tome i takvima ima nešto u Sv. Pismu (Mt 5,13).

 

“Upoznat ćete istinu, a istina će vas osloboditi.” (Iv 8,36)

 

Na kraju vas molim da još jednom pogledate ovaj kratki video da vam bude jasnije o čemu sam ovdje pokušao progovoriti.

 

Uz poziv na molitvu za nerođene, za naše obitelji, domovinu i one koji nas vode želim vam mir i dobro, blagoslov Božji+

Administrator: Miroslav Baotić

 

 

– još pogledajte i pročitajte:

 

O instanbulskoj konvenciji

Plenković nastavio gdje je Milanović stao s nametanjem rodne ideologije

Plenković govori kao i Ivo Josipović

Dr. Željka Markić o Istanbulskoj konvenciji