ŠTO VAS OGRANIČAVA KORINĆANI (HRVATI)?

“Već vam otprije govorimo posve otvoreno, Korinćani! Naše je srce široko” (2 Kor 6,11). Pavao govori Crkvi koja ulazi u novo razdoblje. Imaju dobru i veličanstvenu prošlost, ali trpe kušnje i poteškoće.

 

Crkva u Korintu bila je puna onoga što je Pavao nazivao tjelesnošću – seksualnog nemorala, podjela – ali Pavao ih uvjerava da je njegovo srce širom otvoreno za njih.

Volim to. Pavao ih izaziva i želi ispraviti, ali isto tako čezne da vidi rast i zrelost u njima. U 12. retku kaže: “Nije vam tijesno u nama.” Drugim riječima, govori im da nema ograničenja za njih i da svi mogu slobodno biti sto posto za Isusa.

Na isti način, ni mi ne smijemo biti ljudi male vjere, ograničavajući djelovanje Duha Svetog u našem životu. Pavao ide dalje i kaže u 12. retku: “… ali imate tijesan prostor za nas u svom srcu.”

Što vas ograničava? Što vas zauzdava, čak vam je dosadno u vjeri? Zašto ne vidite eksploziju vjere i revnosti u svom životu?

Možda ste bili povrijeđeni – a tko nije? – i to vas sprečava da ne ulazite dublje u stvari Gospodnje.

Ali Riječ kaže: “Ja ću vam biti Otac, a vi ćete mi biti sinovi i kćeri” (2 Kor 6,18). Otac daje vodstvo i izgovara blagoslov nad vašim životom. On priziva velike stvari u vama i daje vam nasljedstvo.

“Budući da imamo ova obećanja, očistimo se, ljubljeni, od svake tjelesne i duševne ljage, i privedimo k savršenstvu svoju svetost u strahu Božjem” (2 Kor 7,1).

Kad uzimate obećanja Božja, možete imati obnovljeno zajedništvo s Kristom, što uzrokuje da hodate u strahopoštovanju i svetosti onako kako nikada ranije niste!

G. Wilkerson