šuma striborova?!

Baš smo eto u ŠUMI STRIBOROVOJ. Ta naša domovina Hrvatska kao ŠUMA STIBOROVA, po njoj plaze razno razne ZMIJE otrovnice. Mudra Majka upozorava svoga sina da se okani zle snahe/ZMIJE jer je već i „cijelo selo“ vidjelo i shvatilo tko je ona.

 

Svi se sjećamo Ivane Brlić Mažuranić i ŠUME STRIBOROVE, neki makar zato jer je to bila obvezna lektira u osnovnoj školi. Nadam se da još uvijek jeste jer danas se pojavljuju neke druge lektire koje nam žele djecu učiniti seksualnim eksponentima rodne, homoseksualne i new age-ovske doktrine pod budnim okom resornog druga komesara.

No ŠUMA STRIBOROVA je  PRIČA IZ DAVNINE. Ja sam je se sjetio, odnosno samo jednog njenog znakovitog detalja prateći zbivanja oko građanske inicijative U IME OBITELJI. O čemu sad ovaj, kazat će mnogi.

Pa sjetio sam se iz te priče ZMIJE koja se pretvorila u snahu. Oni koji se sjećaju priče znaju i za zaposjednutog sina i mudru i pronicljivu majku, Domaće, začaranu šumu  itd. Sjećaju se i one scene kada je ZMIJA tj. snaha vidjeći  izlegnute svračiće zapalaculala jezikom i tako se razotkrila.

Vidjeći izravno na mjestima potpisivanja peticije i izvješća naših vrlih TV kuća mogli smo zamijetiti i prepoznati svekolike ZMIJE prerušene u neke „ugrožene snahe“ kako se razotkrivaju i palucaju svojim zmijskim jezikom. Nasrtale su tako „ugrožene snahe“ na aktiviste , prevrtale i palile štandove, izmišljale nekakve lažne facebook stranice, širili laži, psovale, pljuvale, nasrtale i ne samo da su palucale svojim ZMIJSKIM jezicima nego su te „ugrožene snahe“ škrgutale zubima. I još uvijek škrguću i palucaju. Te nije dovoljno ovoliko potpisa, te sad nije dovoljno ni toliko, a sad vam opet to ništa neće vrijediti jer snaha tj. ZMIJA vodi glavno kolo i to kolo kozaračko pod sotonističkim pentagramom crvenom zvezdom.

Baš smo eto u ŠUMI STRIBOROVOJ. Ta naša domovina Hrvatska kao ŠUMA STIBOROVA začarana je i po njoj plaze razno razne ZMIJE otrovnice.

Mudra Majka upozorava svoga sina da se okani zle snahe/ZMIJE jer je već i „cijelo selo“ vidjelo i shvatilo tko je ona.

Ova čudna čarolija i mrak što se nadvio nad domovinom nestat će onda kada se naš narod odrekne grijeha i zavodljivosti ovoga svijeta, kada počne slušati i ravnati se po zakonima Gospodnjim, kada počne čitati Sveto pismo u kojemu između ostalog U Levitskom zakoniku stoji i ovo:

“Ne lijegaj s muškarcem kako se lijega sa ženom! To bi bila grozota.”
                                                                                                                Lev 18,22

“Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se lijega sa ženom, obojica bi počinila odvratno djelo.”
                                                                                                         Lev 20,13a i dalje

 
Naravno, uz Bibliju najvažnija nam je knjiga i Katekizam Katoličke Crkve. U godini smo vjere. Po našim župama se prije svake svete mise čitaju odlomci iz Katekizma. Nemojmo dopustiti da to postane formalnost, da se to kako to nažalost u većini slučajeva kod nas biva „SAMO OBAVI I OBAVLJA“. Vezano uz ovu temu pročitajmo iz katekizma od 2357 pa do 2363 točke koje govore o ČISTOĆI I HOMOSEKSUALNOSTI i o BRAČNOJ LJUBAVI.

A kako bismo izašli iz „začarane Šume Striborove“ tj. iz ovih nevolja, zabluda i prokletstava koja su se nadvila nad našim životima i domovinom – odrecimo se grijeha i strančarenja, vratimo se Bogu. On je naš najbolji prijatelj i jedva čeka da mu se vratimo. Gospodin nam obećava BLAGOSLOV ako mu budemo vjerni:

“Budete li živjeli prema mojim zakonima, održavali moje zapovijedi i u djelo ih provodili, davat ću vam kiše u pravo vrijeme te će zemlja rađati rodom a stabla po polju donositi plodove. Vršidba će vam stizati berbu, a berba stizati sjetvu. Jest ćete kruh svoj do sitosti i u svojoj ćete zemlji živjeti u sigurnosti. Zemlji ću dati mir; tako ćete počivati a da vas nitko ne plaši. Štetne ću životinje iz zemlje ukloniti; mač neće prolaziti vašom zemljom. U bijeg ćete nagoniti svoje neprijatelje, a oni će padati pred vama od mača. Petorica vas nagonit će u bijeg stotinu njih, a stotina vas nagonit će u bijeg deset tisuća njih. Da, vaši će neprijatelji padati pred vama od mača. K vama ću se okrenuti te vas rodnima činiti i razmnažati. Držat ću svoj Savez s vama. Starom ćete se zalihom hraniti; štoviše, trebat će vam zalihe ispražnjavati da mognete sasipati novo žito. Među vama ću postaviti svoje Prebivalište i neću vas odbaciti; među vama ću hoditi i bit ću vam Bog, a vi ćete mi biti narod. Ja, Jahve, Bog vaš, izveo sam vas iz zemlje egipatske da im više ne budete roblje; polomio sam palice vaših jarmova i učinio da hodate uspravno.”  Lev 26, 3 – 13

Isto tako u svojoj slobodnoj volji budemo li htjeli ostati ZMIJE i plaziti po „začaranoj šumi Striborovoj“ možemo računati na PROKLETSTVO (vidi u Lev 26,14-40).

Autor: Miroslav Baotić, svibanj 2013.