Teški dani s ovakvim papom ili što je već

Član vijeća za laike HBK, Mate Knezović, upozorava na iznimno opasnu podvalu koja uskoro slijedi:

By Vatican News, photo: ANSA

Bergoglio je prihvatio prijedlog Visokog komiteta za ljudsko bratstvo (njegovog svojevrsnog savjetodavnog tijela za stvaranje ujedinjene svjetske religije), da se pozove vjernike svih konfesija i vjeroispovijesti na zajedničku molitvu Bogu 14. svibnja kako bi otklonio od nas pošast coronavirusa.
Tako je Bergoglio pozvao katolike da se “duhovno ujedine” toga dana u postu, molitvi i dobrim djelima s vjernicima svih religija u svijetu.


   Gore na slici vidite taj dični Komitet i Jorge Marija Bergoglia koji nas kao v.d. rimskoga biskupa nagoni na zajedničku molitvu s kojekim, kojekomu i koječemu.
(Kako ružno i tvrdo zvuče ove moje riječi na tako “divnu”, sladostrasno-humanističku inicijativu! Kako lijepo zvuči taj poziv ušima dobroćudnih koji nemaju pojma o kršćanstvu, a ni mnogi katolici ne znaju puno o vlastitoj katoličkoj vjeri.)

Nigdje u kršćanskoj tradiciji, a ni u tradiciji starozavjetnog Izraela ne postoji od Boga ovjerovljena zajednička molitva Božjega naroda koji je primio Objavu pravoga Boga s onima koji se klanjaju Baalu, s poganima, idolopoklonicima, niti pripadnicima bilo kojih drugih vjera a koje nisu vjera u Boga Abrahamova, Izakova i Jakovljeva, i nakon Muke i Uskrsnuća, vjera u Njegova Sina koji se utjelovio po Duhu Svetom od Djevice Marije.

Što se tiče Komiteta, doslovce u njegovom priopćenju stoji: “Svatko od nas, gdjegod bio, u skladu s učenjem svoje religije, vjere ili SEKTE, trebao bi zaklinjati Boga da oslobodi nas i cijeli svijet ove pandemije, da nas spasi od svih ovih nedaća.”
Kakve ove veze ima s Katoličkom crkvom i vjerom u Trojedinoga Boga, u Boga Oca, Boga Sina i Duha Svetoga, kakve veze ima s Marijinim svibnjom kad vjerni katolici mole krunicu Gospi kao posrednici svih milosti, kakve ovo veze ima s Bogočovjekom Isusom Kristom, po kojemu je sve stvoreno, koji je jedini Spasitelj i Otkupitelj…?

Bergoglio se još i poziva na svibanjske pobožnosti koje odmah duhovno kontaminira i stavlja u stran, sinkretistički kontekst! Njegov poziv katolicima na molitvu krunice u svibnju koncem travnja sveo se “pro forma” na nekoliko redaka šturoga pisma.
Pravi Papa bi pozvao katolike da se ujedine u molitvi krunice i na masovna klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, na pokorničke procesije da se zaustavi pandemija i svako zlo – da se utječemo Majci Mariji i njezinom moćnom zagovoru ne samo kod Sina, nego i kod Boga Oca i Duha Svetoga. Istinske katoličke molitve, što se drugih tiče, mogu ići samo u pravcu molitvi za njihovo obraćenje i spasenje.

Živo me zanima s kim bih se trebao duhovno ujediniti kao katolik 14. svibnja u molitvi osim s onima koji pripadaju Crkvi Kristovoj i koji su u duhovnom smislu dio Mistična Tijela Kristova.
Ne vidim kako je moguće zajednički moliti ako se mi molimo Gospodinu Isusu, a ovi drugi ne znam kome. U “prijedlogu” i “preporuci” “Centralnog” Komiteta spominju se i sekte – dakle, Bergoglio skupa s tom ekipom poziva nas katolike da se “duhovno ujedinimo” i s pripadnicima raznih sekti. Lijepo.
Vjerujem da će se naći liberalnih katolika koji će i na ovo izmudrovati neki svoj “nauk”, opravdanje i mudroslovlje u ime “bratstva i jedinstva” čovječanstva koje smjelo i podignuta čela kroči prema svijetloj budućnosti. “Liberte, egalite, fraternite…” – Francuska revolucija u globalnoj praksi. I pod pokroviteljstvom Vatikana, apostatskog Rima… 

Autor: Mate Knezović, član vijeća za laike HBK

Povezni izvor: Vatican News