Vatikan se odazvao na poziv Bilderberg grupe i poslao svog predstavnika na “sastanak u tami”?!

Kardinal koji je cinično izjavio da će proglašenje kardinala Stepinca svetim “pričekati Božje vrijeme” odazvao se na poziv Bilderberg grupe i otišao na “sastanak u tami”, a kako javnost nema dostupnih zapisnika s tih sastanaka možemo samo nagađati što se tamo dogovaralo?!

Oni To mogu progutati, mogla bi glasiti najnovija zajednička akcija Bildeberg grupe i Vatikana.

Ta neformalna, a po nekima i najmoćnija svjetska grupacija, sastaje se jednom godišnje da bi raspravljali o najvažnijim pitanjima svijeta. Ove godine je uslijedilo veliko iznenađenje, ili možda nije? Pozvan je i Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, talijanski kardinal i državni tajnik Svete Stolice. Trideset godina je radio u diplomaciji Svete Stolice. On se pozivu odazvao. Na tom sastanku teme su bile rasprava o populizmu u Europi, izazovima nejednakosti, budućnosti rada, umjetnoj inteligenciji, američkim lokalnim izborima, slobodnoj trgovini, američkom globalnom vodstvu, Rusiji, o svijetu post-istine te drugim aktualnim događajima u svijetu. To je objavljeno, no o čemu se stvarno raspravljalo i što je zaključeno možemo nagađati. Budući da nema zapisnika s tih sastanaka (barem dostupnih javnosti) jasno je da se radi o “sastanku u tami”.

Interesantno je da je poziv dobila i srbijanska predsjednica Vlade Ana Brnabić. Naivno bi bilo misliti da je Državni tajnik Svete Stolice na taj “sastanak u tami” išao svojevoljno, odnosno bez dopuštenja Svetog Oca. Dapače, ne vjerujem da je išao praznih ruku, odnosno bez poruke i drugih tajnih kontakata i namjera. Ako se ovakva djela tame izvuku na svjetlo vidjet ćemo da je logičan zaključak da su pojedine strukture Vatikana u koaliciji sa sinovima tame na svjetskoj razini i da su sastavni dio “sinova tame” velikosrbi. Dakle, moćne strukture Vatikana, u kojima je svakako Državni tajnik Svete Stolice, uz podršku pape Franje, su u koaliciji s velikosrbima. Koji su planovi i jesu li kakvi dogovori u tijeku o sudbini “ovih prostora”, u koje je uključen Vatikan (u liku i djelu kardinala Parolina i uz podršku pape Franje), teško je znati, no prilično sam uvjeren da postoje.

U studenom prošle godine kardinal Parolin je bio u trodnevnom posjetu Crkvi u Hrvatskoj. Iako su Hrvati zdušno tražili žurnu kanonizaciju blaženog Alojzija Stepinca on je uspješno izmigoljio svim zahtjevima. Tada je izjavio da je proces kanonizacije završen, no da će proglašenje svetim kardinal Stepinac “pričekati božje vrijeme”. Time je priznao da ovo vrijeme, bar što se tiče Stepinca, nije “božje vrijeme”, a niti su oni koji bi morali prvi biti u promicanju božjeg vremena božji ljudi. Radilo se o ciničnoj poruci drugog čovjeka Vatikana, odnosno praktično predsjednika Vlade države Vatikan. Točno je to da je Stepinac bio u sukobu s tri totalitarizma svog vremena, kako je tada zborio kardinal Parolin, no nije uspio povući paralelu i konstatirati da je u sukobu s moćnicima ovog vremena i totalitarizmima ovog vremena.

Interesantno je da je u katoličkim medijima i od crkvenih velikodostojnika u Hrvata nema nikakve reakcije na ovo sudjelovanje Parolina na “sastanak u tami”. Što je slijedeće? Hoćemo li na jednom od idućih sastanaka vidjeti i sv. Oca da odlazi na “sastanak u tami”?

Autor: Mate Knezović