Viganò: Crkva se pokorava svjetskim diktatima

Svetu Stolicu napadaju “neprijateljske snage”, a biskupi šute, izjavio je nadbiskup Carlo Maria Viganò za Francesca Boezija (InsideOver.com, 1. listopada).

On primjećuje da neki biskupi podržavaju Novi svjetski poredak i poklapaju se sa stavovima Franje i kardinala Parolina. Viganò podsjeća da je Parolin često u klubu Bilderberg i da se “pokorno podložio njegovim diktatima, poput mnogih političara kao i glavnih medija”.

Američki i europski biskupi podijeljeni su zbog “progresivne i modernističke indoktrinacije” koja je u Crkvu ušla 1960-ih [Drugi Vatikan], posebno preko “katoličkih” sveučilišta, objašnjava Viganò.

Prema njegovim riječima, te su ideologije stvorile potporu za 1968. godinu “koja je započela Drugim vatikanskim saborom”.

Nažalost, od Franjinih izbora ovaj je “radikalni i nesretni izbor” napravio veliki iskorak “radije slijedeći uvriježene misli o okolišu, imigracionizmu i LGBT ideologiji, umjesto da se hrabro suprotstavi njima i vjerno naviješta spasonosnu Istinu”, naglašava Viganò.

Izvor: Gloria.tv